Splash > Business > Nyheter > Catena storsatsar i Helsingborg

Vänsternavigering

Catena storsatsar i Helsingborg

Publicerad: 2017-09-01
DSV lastbil

Det storsatsas i Tostarp industriområde i Helsingborg när Catena bygger en ny industribyggnad. Investeringen ligger på en kvarts miljard kronor.

Området ligger nära E6 mellan Vasatorps och Kropps trafikplats. Catena äger 270 000 kvadratmeter mark med möjlighet till nybyggnation om drygt 100 000 logistikyta.

Det är klart att Nowaste Logistics AB blir hyresgäst. Företaget har skrivit på ett sjuårigt kontrakt om drygt 30 000 kvadratmeter yta. Hyran ligger 18 miljoner kronor per år och man flyttar in i september nästa år.

Börsnoterade Catena AB är Skandinaviens ledande aktör inom logistikfastigheter. Catena bygger och äger anläggningarna, men driver ingen egen ogistikverksamhet.

Läs mer på 8till5.se >

Läs mer om logistik i Familjen Helsingborg >

Catena uppför en ny stor logistikbyggnad på Tostarp industriområde i Helsingborg. Satsningen innebär en investering på en kvarts miljard kronor. Nowaste Logistics är klar som hyresgäst.
Börsnoterade Catena AB är Skandinaviens ledande aktör när det gäller logistikfastigheter. Koncernen har närmare 100 i Sverige och fortsätter att satsa. Catena uppför och äger anläggningarna, men driver ingen logistikverksamhet i egen regi.
Nu står det klart att bolaget investerar 220 miljoner kronor i en ny byggnad på Tostarp industriområde i Helsingborg. Området ligger intill E6 mellan Vasatorps och Kropps trafikplats. Catena äger 270 000 kvadratmeter mark här med möjlighet till nybyggnation om drygt 100 000 logistikyta.
En skiss över den planerade byggnaden, fasaden utmed E6.
Bild: Skiss: Catena
Nowaste Logistics AB är klar som hyresgäst i den nya byggnaden. Företaget har tecknat ett sjuårigt kontrakt om drygt 30 000 kvadratmeter yta. Hyran uppgår till 18 miljoner kronor per år. Inflyttning är beräknad till september nästa år.

Kontakt

  • Jan Magnusson, Näringslivsutvecklare, Helsingborg Stad Jan Magnusson
    Näringslivsutvecklare Logistik
    Helsingborgs stad
    Telefon: 042-10 31 24
    E-post: This is an email address