Elbilstillverkaren Uniti väljer Landskrona för sin nya anläggning

Publicerad: 2017-10-26
Elbil från Uniti

Foto: Uniti

Det Lundabaserade företaget Uniti bygger sin lätta elbil i Landskrona. Den europeiska produktionsanläggningen placeras på Ljuspunkten, i Thorn Lightings före detta lokaler. Den 7 december ska elbilen presenteras på ett stort evenemang i Landskrona.

Efter två års utvärdering har Uniti AB bestämt sig för att placera sin europeiska produktionsanläggning i Landskrona.

Uniti flyttar in i Ljuspunkten, Thorn Lightings före detta lokaler, den 1 november 2017. Under det första året i den nya anläggningen kommer man att utvärdera den prototyp som lanseras den 7 december 2017 och parallellt kommer planeringen för produktionen utföras.

Anledningen till att Uniti valt att lägga sin produktion i Landskrona är bland annat att det här finns mycket god tillgång till logistiklösningar, lagringsmöjligheter samt utomordentliga förbindelser med Köpenhamn, Malmö och Lund samt omnejd.

– Landskrona, som är en del av Greater Copenhagen, är en ideal plats för tillverkning och montering av våra produkter. Det är uppenbart att Landskrona stad har ambitiösa planer på att bli ett centrum för ny teknik i regionen och staden har alla resurser på plats för att åstadkomma detta. Det har varit en lång process att komma fram till beslut om var produktionsanläggningen skulle hamna men till slut var det uppenbart att Landskrona var det självklara valet, säger Lewis Horne, vd för Uniti.

Landskrona har en stark tradition som högteknologisk industristad och ligger ofta i topp i mätningar av städers innovationskraft. Landskrona har dessutom god täckning av höghastighetsinternet via fiber, vilket också var en avgörande faktor för etableringen.

Uniti har för närvarande sitt huvudkontor i Lund.