Välkommen till Utbildningsmässa i Helsingborg

Publicerad: 2017-11-03
Bild på person som springer.

Snart är det dags för höstens stora vuxenutbildningsmässa. Välkommen till Helsingborg vuxenutbildning den 16 november. Du får tips om vuxenutbildningar och arbetsmarknadsutbildningar från hela Familjen Helsingborg. Utbildningar som många gånger leder direkt till jobb.

Mässan pågår den 16 november klockan 13:00-15:00 i Helsingborg Vuxenutbildnings nya hus på Rönnowsgatan 10. Den som vill veta var jobben finns kan lyssna på Arbetsförmedlingens seminarier klockan 13:15 och 14:15.

Till mässan kommer ett trettiotal olika utbildningsanordnare från Helsingborg och kommunerna i Familjen Helsingborg. Yrkeshögskolor och folkhögskolor medverkar också. De som kommer till mässan kan även ta del av Arbetsförmedlingens utbud av arbetsmarknadsutbildningar.
– Det finns många olika studievägar för vuxna. Vi vill gärna slå ett slag för de många yrkesutbildningar som finns och som ofta leder direkt till jobb. Utbildningar som inte alltid är så kända, säger Christina Råhäll, studie och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen i Helsingborg.

Mässan riktar sig både till dem som har ett klart mål framför sig och vet vad de vill utbilda sig till och till dem som inte har en aning.
Studie- och yrkesvägledare från arbetsmarknadsförvaltningen och kommunerna i Familjen Helsingborg finns på plats för den som vill diskutera sina studieplaner eller få tips om aktuella utbildningar.
– Oavsett var våra invånare befinner sig finns det möjligheter. Vi hoppas på många besökare som vi kan inspirera till studier som leder till jobb, säger Christina Råhäll.


Marknadsföring på Knutpunkten

Den 14-15 november finns vi även på Helsingborgs stads digitala infocenter på Knutpunkten. Där annonserar vi och studie- och yrkesvägledare finns på plats för att informera om mässan. Titta gärna förbi!
Läs mer på helsingborg.se 

Alla studie- och jobbsökande är varmt välkomna! Arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborgs stad arrangerar mässan tillsammans med Arbetsförmedlingen och Familjen Helsingborg.