Inkubator - THINK

Vad är en inkubator?

En inkubator riktar sig mot nystartade företag med tillväxtpotential och erbjuder dessa kontorsplats, coaching, rådgivning och kontakt med finansiärer. Målet är att hjälpa entreprenörer och deras företag att utvecklas och nå framgång på marknaden så effektivt som möjligt. 


Vad är THINK?

Think logo ny

THINK ger dig och ditt företag en möjlighet att utveckla företaget och nå ut på marknaden. THINK har startats av Helsingborgs stad och Familjen Helsingborg, i samarbete med Lunds Universitet, Campus Helsingborg. I THINK inkubator sträcker sig programmet över två års tid. Det finns också ett kortare program för företag som är helt nystartade som kallas för preTHINK och sträcker sig över sex månader.

 

Var hittar jag THINK?

SHIP

Mindpark.

THINK inkubator har två noder. Den ena är placerad på Mindpark, ett kontorshotell och en konferensanläggning i södra Helsingborg. Mindpark befinner sig i samma byggnad som Lunds universitet, Campus Helsingborg på Bredgatan 11. På Mindpark finns idag runt 100 andra företag i en kreativ miljö med massor av nätverksmöjligheter. I Landskrona finns inkubatorn på kontorshotellet Linc precis vid tågstationen.


Varför ska jag söka till THINK?

Think, Ship, Linc och Mindpark

Som inkubatorföretag erbjuds du en plats i THINK under två år. Ditt företag får möjligheten att utvecklas i en kreativ miljö och fokusera på sin affärsidé. Företaget får skräddarsydd och kostnadsfri affärsrådgivning och coachning inom en rad områden, där du själv är med och formar innehållet. Under de två åren har du tillgång till full kontorsservice samtidigt som du får en unik möjlighet att umgås och lära av andra företag i inkubatorn och SHIP eller Lincs kontorshotell.

I preTHINK, förinkubatorn, är erbjudandet mer avskalat. Det som erbjuds är en kontorsplats i öppet landskap på SHIP eller Linc samt grundläggande coaching. 


Vad krävs för en plats i THINK?

Think, Ship, Linc och Mindpark

För att kunna få en plats i THINK krävs det först och främst att ditt företag är registrerat i någon form. Företaget ska kunna presentera en tjänst som bedöms som nyskapande, är skalbar och ha identifierat en marknad med tillväxtpotential. Även dina personliga egenskaper så som motivation och uthållighet ska vara goda. Ditt företag ansöker om en plats genom att ta kontakt med Johannes Ivarsson, affärsutvecklare på THINK. Johannes når du på This is an email address eller på 070-969 28 02. Läs mer på Thinks webbplats >


Vilka företag finns i Thinks inkubator? 

På Thinks webbplats hittar du mer information om de företag som är verksamma i inkubatorn, läs mer här >


Initiativtagare:

 

Initiativtagare

 

Huvudpartners:

 

Think_hogupplost