Familjen Helsingborg

Allt vårt samarbete sker under namnet Familjen Helsingborg. Vår vision är dels att stärka och utveckla näringslivet. Dels att Skåne Nordväst år 2020 upplevs som en sammanhängande stad och är en av norra Europas mest kreativa och inkluderande regioner.

Vi är 11 kommuner som skapar mervärden genom att arbeta tillsammans Vi är: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Med närhet till  tre flygplatser, ett väl utbyggt järnvägssystem, tre europavägar, Helsingborgs hamn och resterande Europa alldeles runt hörnet har Familjen Helsingborg några av Sveriges bästa förutsättningar för att skapa den ultimata plattformen för ditt företag. 

Familjen_Orseundskarta

Karta över Öresundsområdet

 

Mål med samarbetet

Familjen Helsingborgs mål är att skapa goda förutsättningar för befintliga företag och för företag som vill etablera sig i vår region. Inom Familjen Helsingborg samarbetar vi främst inom områdena infrastruktur, näringsliv, lärande, öppenhet och inkludering samt miljö.  På så sätt kan du enkelt och effektivt få den information du behöver. Vårt kontor finns på Drottninggatan 7A i Helsingborg, i samma lokaler som Helsingborgs näringslivs- och destinationsutveckling. 

 

Våra nätverk är dina

Våra nätverk är dina och oavsett vilken bransch du tillhör eller vilken storlek ditt företag har så kan du genom Familjen Helsingborg enkelt komma vidare med dina idéer och ärenden och med en gång få tillgång till rätt kontakter. Via effektiva nätverk och etablerade kontakter hjälper vi dig att hitta vägen in till näringslivet i regionen.

 

Familjen Helsingborg

2016 fick Familjen Helsingborg ett nytt samarbetsavtal och sedan dess är Famijen Helsingborg namnet för allt vårt samarbete. Tidigare har Familjen Helsingborg använts när vi samarbetat kring näringslivs- och destinationsfrågor.

 

Samarbetsavtal

Medlemskommunerna inom samarbetskommittén har ett avtal som reglerar det gemensamma arbetet och åtagandet. Kommunerna betalar varje år en medlemsavgift baserad på antalet invånare, f n 21 kr/invånare och år. Helsingborg ansvarar genom ett gemensamt sekretariat för koordination och administration av styrelsens verksamhet, kommundirektörsgruppen, de olika nätverken och projekten.

 

Familjen - eftersom vi vill fokusera på människor snarare än på geografi eller byggnader. Det är människorna som bor här som välkomnar turister, näringsliv och nya grannar. 

Helsingborg - eftersom det är det i mest kända kommunvarumärket i regionen

Kollage till Familjen Helsingborg

Familjen Helsingborg

Även de samarbetande kommunerna är som en stor familj, alla med olika egenskaper och personligheter. Vår familj gör inga anspråk på att vara en perfekt familj. Vi är en familj som alla andra, och som alla familjer är vi lite speciella. Hur den än är så hör vi ihop och är beroende av varandra. Det som gör den här familjen speciell är en strävan att skapa gemenskap, kicka igång kreativiteten och välkomna alla som vill vara med oss. Vi strävar efter att vara den där familjen som man tittar in hos på en kopp kaffe.

Läs mer om bakgrunden till Familjen Helsingborg >