Vi samarbetar för tillväxt

Familjen Helsingborg består av kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. Här är avstånden korta och var du än befinner dig i vår region har du närhet till de andra kommunerna.

Familjen_Skånekarta

Familjen Helsingborg

Här finns några av de högst rankade kommunerna vad det gäller företagsklimat enligt Svenskt Näringsliv, och bara under år 2016 startades det 2184 nya företag i regionen.

Några av de de tio största företagen som etablerat sig i regionen är IKEA IT AB, ICA Sverige AB, Höganäs AB, ,MCNEIL AB och Saint-Gobain Isover AB.

Nordvästra Skåne är en av de vackraste, mest attraktiva och dynamiska regionerna i Norra Europa. Här kan du kombinera en kontinental livsstil med den skandinaviska och få det bästa av båda världar. Det gynnsamma geografiska läget och regionens attraktiva läge, med närhet till stora flygplatser, Europavägar, järnvägsknutar och hamn gör det enkelt för stora som små företag att etablera sig. Familjen Helsingborg, vårt samarbete över kommungränserna, är ännu ett steg i riktning mot att göra det så enkelt och fördelaktigt som möjligt att starta eller flytta ditt företag hit.