Den blomstertid nu kommer

Publicerad: 2017-06-12

De senste dagarna har varit lite väl regniga för min smak, men det härliga sommarlovet väntar inom kort. Lov och lov är de ju inte, utan för många av oss livets första betala semester. Ett lov där man får betalt för att vara ledig, HURRA – kan de bli bättre?! Det enda man kanske kan önska sig nu är finare väder än regn.

Innan semester ska dock mycket hända både inom kommunen och i vårt projekt. Vårt projekt går på högvarv och nu har vi i traineegruppen har genomfört kvalitativa delen med att ha samtal/workshop kring hur vi ska utforma de olika funktionerna. Jag och Linnéa hade ett möte i förra veckan i Ängelholm med medarbetare som hade tackat ja till ett samtal. Vi hade förberett frågor som berör alla funktioner och de områden vi ser kan vara en tröskel för användandet av en digital plattform. Samtal med kunniga personer inom kommunen är väldigt givande. Nya infallsvinklar dyker upp och de känns som jag och Linnéa får mer ”kött på bena” vid varje minut. Samtalet rundades av med lite gofika och två nöjda traineer.

Det är inte bara intensivt med projektet nu innan sommaren utan man känner även av att de är slutet på sin utbytesperiod. Jag jobbar med att avsluta min rapport om kommunens brukarundersökningar, detta är främst enkäter kommunen skickar ut till medborgare för att få en mätning på den service som kommunen erbjuder. Rapporten ska kartlägger alla undersökningar som görs i vår regi och hur vi ska kunna samordna mer inom kommunen, jobba mer över verksamhets gränser och öka transparensen utåt mot våra medborgare.

Jag kommer sakna ett härlig Ängelholm men nu ser jag fram emot en trevlig sommar!

 

Valmo

Bildtext: Njut av vallmon, det tänker jag!