Fem månader och oväntade relationer i kön till IT

Publicerad: 2017-08-01

Igår var det min fösta dag tillbaka i Landskrona efter semester och utbytesperiod. Jag gick glatt in i stadshuset och trycke automatiskt på hissknappen, precis som jag gjort så många gånger förut. Jag steg sedan in i hissen där jag träffade en kollega och det var vid frågan ”det var länge sedan jag såg dig, hur länge sedan är det?” som det slog mig. Jag har inte jobbat här på 5 månader – nästan ett halvår!

Trots att det gått många dagar, veckor och månader sedan jag senast var här gick det fort att komma in i tänket och det känns nu som hemma igen. Det är inte helt lätt att pendla mellan två kommuner och såklart saknar jag många underbara kollegor från Åstorp, precis som jag saknade kollegor från Landskrona under våren. Under traineeprogrammets gång har jag träffat många inspirerande och fantastiska personer, personer som jag bestämt mig för att hålla kontakten med även om vi inte arbetar på samma arbetsplats för tillfället. För om man klickar riktigt bra med någon ska man ta tillvara på den relationen.

Att få möjlighet till att arbeta i och lära känna en ny kommun har både gett mig fler perspektiv, kunskaper och ett större nätverk. Det känns lite som att ju större nätverk man får ju mindre blir världen. Helt plötsligt har man någon, som känner någon som är den personen man skulle vilja nå. Ett exempel på hur liten världen kan kännas skedde igår: Jag stod i kö nere på IT-avdelningen för att få hjälp med min telefon. Vi var två som väntade och jag kände inte den andra kvinnan, men vi började prata. Då visade det sig att hon var fru till en nära kollega jag haft i Åstorp och helt plötsligt var det som att vi känt varandra mycket längre än bara några minuter i en kö.

Att gå Familjen Helsingborgs traineeprogram är en intensiv period där jag både fått lära känna många andra människor men inte minst mig själv. När man under ett år byter arbetsplats, vardag och rutiner två gånger upptäcker man många nya sidor av sig själv. Det gäller att hitta tryggheten inåt när allt runt en känns lite osäkert och nytt. Jag är glad över att jag snabbt kom in i gänget även under min utbytesperiod ochjag njöt, inspirerades och lärde mig mycket av min tid i Åstorp redan från början.

Det bästa av Åstorp tar jag nu med mig till Landskrona och jag ser verkligen fram emot en spännande och rolig höst här i staden! Dessutom ska det börja en ny trainee här på stadsledningskontoret i september och det är ju alltid kul att få lära känna en ny trainee-kollega. Välkommen!

/Tilda 

körsbärsträden ÅstorpBildtext: Jag hade turen att uppleva de vackra körsbärsträden i Åstrop under mina månader där. Bild från Åstorps kommun flickr.