Kommunbesök i Åstorps kommun

Publicerad: 2017-09-05

Att besöka Familjen Helsingborgs kommuner är en del av traineeprogrammets utbildning. I förra veckan fick vi alla traineer äran att besöka min hemkommun, Åstorp.

Vi började dagen med en stor kopp kaffe och frukostfralla och en presentationsrunda av kommunen av vårt kommunalråd och kommunchef. Temat för dagen var Arbetsmarknad och integration, två högaktuella områden. Åstorp arbetar mycket med att skapa en struktur för den övergripande integrationen som kommunen hanterar, allt från placering av nyanlända och kvotflyktingar till SFI och sociala/kulturella evenemang.

Åstorps arbetsmarknadsenhet har ett gediget arbete där Activa hjälper till och stöttar de som är långt ifrån arbetsmarknaden med olika insatser. Vi fick en introduktion till och rundvandring av verksamheterna där snickeri, verkstad, tvätteri och det populära loppisen finns. Insatserna som Activa genomför är lyckade, speciellt insatserna mot ungdomsgrupper där efter tolv veckor av utbildning och stöttning majoriteten går vidare till jobb eller studier.

Åstorp bjöd på en intressant dag men spännande fokus områden! Tack för att vi fick komma! 

//Tove

 

traineegrupp 11 ÅstorpBildtext: På besök i stationsbyggnaden i Åstorp