Om oss

Traineeprogrammet startades för att vi i Familjen Helsingborg vill att fler unga drivna människor ska se att det finns intressanta och utmanande möjligheter att göra karriär inom offentlig verksamhet och vilja jobba hos oss.

Vi är en politisk samarbetsorganisation som består av elva kommuner. Vi arbetar tillsammans eftersom vi tror att vi blir starkare tillsammans än vad vi är ensamma. Vi vill skapa möjligheter för människor att mötas, skapa platser som stimulerar och sammanhang som utvecklar. 

Vi är: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Karta_Familjen_Helsingborg


Gemensamt varumärke

Varumärket Familjen Helsingborg rullades ut sommaren 2012, men det politiska samarbetet mellan våra nordvästskånska kommuner är inte lika nytt, det har pågått sedan 1996.

Samarbetet bygger på att alla vinner – om inte vid varje tillfälle, så åtminstonde över tid. Det förutsätter uthållighet och helhetssyn. Vi samarbetar inom en mängd olika områden, allt från näringsliv och destinationsutveckling till infrastruktur och arbetsgivarfrågor.

Arbetsgivarvarumärke

En del i vårt arbete handlar om att få rätt personer att vilja jobba hos oss för att vi ska kunna fortsätta utvecklas och arbeta mot vår gemensamma vision - att bli en gränslös, kreativ och tolerant region.

Traineeprogrammet är en del av detta arbete och genom programmet vill vi visa att det som görs i våra kommuner är både spännande och utvecklande. Vi hoppas att vi genom detta ska få fler unga att vilja bli specialister och ledare just hos oss. Traineeprogrammet är ett första steg i riktningen mot en kommunal karriär – ditt steg in i demokratibranschen.

Citattecken

Att söka Traineeprogrammet var det bästa jag gjort. En härlig tid med ett gott gäng, bra stöd och en språngbräda ut i arbetslivet.

Magnus Gustafsson, trainee 2012/2013