The Future Conference

När: 7 oktober

Tid: 13.00 - 17.00, fikapaus 14.30-15.00

Var: Helsingborg Arena

Kostnad: Fritt inträde

Twitter: #futureconf

 

Det bästa sättet att förutspå framtiden är att uppfinna den.« - Alan Kay

Framtiden målas ofta i mörka färger. När Framtidskommissionen blickade framåt mot åren mellan 2020 och 2050 och pratade om klimathot och miljöförstöring, om problemen med migration och integration, om den åldrande befolkningen som behöver försörjas av färre unga, om växande social utslagning och demokratiskt ointresse.

 

The Future Conference inverterar färgskalan. Vi menar att det enda vi med säkerhet vet om framtiden är att den inte blir som vi förväntar oss, och att det som idag ser ut som utmaningar och problem istället kan vara möjligheter.


Vi tillåter oss helt enkelt att  vara optimister och tror att den teknik som ses som ett hot istället kan vara en språngbräda för nya lösningar. Och vi är övertygade om att det kommer att finnas meningsfulla jobb åt alla. Men vi är lika säkra på att jobben inte alls kommer att se ut som idag.

 

I Helsingborg, den 7 oktober 2014,  när vi samlas för första gången, sätter vi framtidens kompetens i fokus. Tillsammans bestämmer vi oss för hur arbete och fritid kommer se ut år 2035. Vi resonerar om de färdigheter som kommer att krävas och vad det betyder för dagens utbildning. Och vi gör det tillsammans.


Beata Wickbom och Joakim Jardenberg håller ihop en eftermiddag fylld till bredden av inspirerande talare, djupa diskussioner, snabba inspel, djupa samtal och mer än en överraskning.

 

The Future Confernce är hopp. The Future Conference är en idé om hur framtiden ska skapas. The Future Conference är ett löfte.

 

 

 Här kan du boka plats på The Future Conference >

 

Moderatorer:

Joakim Jardenberg - head of Internet - Helsingborgs stad

Joakiom Jardenberg

Joakim Jardenberg. Foto: Pelle Sten/Inuse

Joakim Jardenberg är utvecklingsledare för internet i Helsingborgs stad och en förändringsförespråkare, framtidskramare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier. Tillsammans med Beata Wickbom, expert inom social media och digital kommunikation är han moderator på The future conference

 


Beata Wickbom - queen of web - Socialight

Beata Wickbom. Foto: Pelle Sten/Inuse

Beata Wickbom. Foto: Pelle Sten/Inuse

Moderator och expert inom social media och digital kommunikation

”Queen of web & social media” står det på översta raden när Beata presenterar sig på Twitter. Och precis så är det. Hon har varit med i den svenska internetsfären sedan starten, hon är kaxig och oblyg, hon har massor med glimt i ögat och minst en räv bakom varje öra. Där de flesta veteraner tycker de har svaren, handlar Beata Wickbom om frågorna. Det märks när hon står på scenen - ingen moderator i Sverige är mer närvarande, mer insatt, mer nyfiken på ett underbart ärligt sätt. Hon är den perfekta moderatorn för #futureconf.

https://twitter.com/beataw


Vi kommer ha lokala, specialbakade framtids-cupcakes 14.30-15. Vi kommer att ha mängder med interaktiva element (både digitala och fysiska) och vi kommer att göra en grym livesändning av hela eventet. Och vi kommer ha världens bästa afterwork på kvällen.


Vi kommer, inte minst, ha en grym speakers dinner kvällen före. I världens bästa Helsingborg ;)
 

 

Talare:

 Katarina Graffman - mrs know it all - Inculture

Katarina Graffman

Katarina Graffman. Foto: FKDV

 Katarina är antropologen som har svaren om hur framtiden ser ut. Genom hennes djupa studier av ungdomars behov, drivkrafter och beteenden kan hon inte bara berätta hur det ser ut nu, utan också hjälpa oss att dra linjerna framåt. Men lika mycket kan vi lära av Katarinas eget sätt att vara, fundera, resonera, reflektera. Det handlar om att försöka förstå människorna runt omkring oss, och vad kan vara viktigare?

https://twitter.com/inculture
http://inculture.com/

 

Hampus Jakobsson - boy wonder - Brisk IO

Hampus Jakobsson

Hampus Jakobsson. FOTO: xavier

Hampus grundade TAT med några vänner för att de ville jobba tillsammans och ha kul. Efter att under flera år lagt marknaden för mobila gränssnitt under sig blev de uppköpta av Blackberry i december 2010 - för ca $150 miljoner. Två år senare lämnade Hampus den nya ägaren och startade Brisk, som kommer revolutionera hur säljare arbetar. Men han är också en av Sveriges mest framstående affärsänglar och investerare, och han har tusen tankar om hur vi fattar beslut inför framtiden. Han är magisk på scenen, insiktsfull och kompromisslös, helt befriad från bullshit.

https://twitter.com/hajak
https://www.brisk.io/

 

Teo Härén - global speaker - interesting.org

Teo Härén

Teo Härén. Magnus Werme

Teo är en av bröderna Härén, den som pratar om Härarbete och kreativa människor i en kreativ värld. Han gör det så klokt och bra att han anses vara en av Sveriges bästa talare och han har fått pris som ”En av Sveriges 100 mest inspirerande personer”. Utöver boken om Härarbete har han skrivit ett antal idéböcker, tex för service och föräldrar. Om framtidens arbetsplats inte alls är en plats, får vi hjälp att starta motorn här. #futureconf är som startkablarna till den trilskande bilen, och Teo är den där extra gnistan...

https://twitter.com/teoharen (hävdar att han hatar Twitter ; )
http://www.interesting.org

 

Ellen Sundh - creative technologist - Coda Collective

Ellen Sundh

Ellen Sundh

Ellen är utan tvekan en av Sveriges nördigaste människor - i alla dess mest positiva betydelser. Hon bygger ihop den fysiska och digitala världen på de mest oanade sätt, med allt från talande skohyllor till Sveriges (om inte världens) största fjärrstyrda klomaskin, Storklon. Hon driver det egna företaget Coda Collective där hon erbjuder företag kreativ i form av interaktiva installationer och maskiner. Och nu är hon i Helsingborg för att ge sin helt unika syn på var vi är, och vart vi är på väg.
https://twitter.com/ellensundh
http://codacollective.com/ 

Navid Modiri - samtalare - Doost

Navid Modiri

Navid Modiri. Foto: Henrik Löwenhamn

Navid är en av Sveriges mest anlitade och hyllade föreläsare inom kreativitet. En gång i tiden ledde han Filmkrönikan och blev internationellt uppmärksammad och prisad för bloggen ”365 saker du kan göra”. Han har också gjort musik sedan han flyttade till folkhögskola i Skåne för att bli författare. Men han är hos oss framför allt som ”Samtalsaktivist”. Navid Modiri arbetar för ett större, öppnare och mer tillåtande samhälle, bland annat genom projekt som “Sverige 3.0” och “Oss alla”. Det mellanmänskliga samtalet är vägen framåt.
https://twitter.com/thenavidmodiri
http://www.navidmodiri.com