Folkhögskolor

Elever i klassrum

Om du letar efter en mer individuell utbildningsmiljö kan en av Familjen Helsingborgs folkhögskolor vara ett alternativ. Här hittar du skolor med olika profiler och inriktningar på sina kurser och utbildningar.

Det som utmärker folkhögskolorna jämfort med gymnasieskolan och komvux är att undervisningen ofta sker i mindre grupper och att man studerar ämnesövergripande i projektform. De profilkurser som erbjuds av folkhögskolorna är i stor utsträckning unika. Till skillnad från studier på högskola eller universitet får man inga högskolepoäng för kurser på en folkhögskola. Däremot kan det krävas grundläggande behörighet för högskolestudier då man på vissa av folkhögskolornas kurser studerar på eftergymnasial nivå.

Vad som krävs för att komma in på din önskade utbildning kan du läsa mer om i nedanstående lista.

 

Fridhems folkhögskola, Svalöv

Skolan har en kulturprofil med heltidsstudier inom film, foto, musik och teater.

Läs mer på folkhögskolans webbplats >

 

Munka folkhögskola, Munka Ljungby 

Munka folkhögskola arbetar utifrån en helhetssyn på människan och omvärlden. Skolans idémässiga profil är hälsa, natur och kultur.

Läs mer på folkhögskolans webbplats >

 

Munka folkhögskola, filial Perstorp

Folkhögskolan i Perstorp är en filial av Munka folkhögskola och skolans profil är Hälsa, Natur, Kultur och dessa områden integreras i undervisningen.

Läs mer på folkhögskolans webbplats >

 

Sundsgårdens folkhögskola, Helsingborg

Sundsgårdens folkhögskola har kommunikation som sin huvudsakliga profil.

Läs mer på folkhögskolans webbplats >

 

Albins folkhögskola, Landskrona

Om du känner ett behov av att skaffa dig gymnasiebehörighet, rädda världen, bli en bättre facklig förtroendevald, utvecklas till författare eller lära dig mer om sociala medier - då kan du göra det på Albins folkhögskola.

Läs mer på folkhögskolans webbplats >