Vuxenutbildning

Möte

 

Behöver du bättra på din utbildning för att lyckas i konkurrensen på arbetsmarknaden eller för att komma in på universitet och högskola? Du kanske vill skaffa dig en yrkesutbildning eller läsa upp betyg i enstaka kurser för fortsatta studier? 

Den kommunala vuxenutbildningen i Familjen Helsingborg erbjuder utbildning inom svenska för invandrare (SFI), grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning, både teoretiska och yrkesinriktade, samt särskild utbildning för vuxna (Särvux). Utbildningarna anpassas till stor del efter den enskildes och arbetsmarknadens behov. Vuxenutbildning erbjuds på hel- eller deltid, kvälls- eller dagtid, som närstudier, flexibelt eller distansstudier.

 

Vuxenutbildningen är till för alla vuxna som vill studera. Du är behörig till utbildningar för vuxna från och med 1 juli det år du fyller 20 år, eller om du har ett slutbetyg från gymnasiet och behöver komplettera. För Sfi gäller att du ska ha fyllt 16 år samt ha arbets- och uppehållstillstånd.

 

Utbudet av utbildningar varierar från kommun till kommun och för att ytterligare öka Dina möjligheter att få ett kursinnehåll, en studieform och en studietakt som passar Dig, har Du från och med hösten 2014 möjlighet att fritt välja utbildningsanordnare inom Familjen Helsingborg när det gäller gymnasiekurser i allmänna ämnen.

 

Kommunerna i Familjen Helsingborg har också ett gemensamt utbildningsutbud med fritt sök. Det omfattar gymnasial Yrkesvux och Lärlingsutbildning för vuxna. 

För vårt gemensamma utbud se Aktuella yrkesutbildningar >

 

Samtliga utbildningar söks alltid genom Din hemkommun. Kontakta studie-och yrkesvägledningen här för mer information. Nedan hittar du länkar till vuxenutbildningen i de olika kommunerna.

 

Bjuvs kommun


Vuxenutbildning i Bjuvs kommun

 

Båstads kommun


Vuxenutbildning i Båstads kommun

 

Helsingborgs stad


Vuxenutbildning i Helsingborgs stad

 

Höganäs kommun


Vuxenutbildning i Höganäs kommun

 

Klippan kommun


Vuxenutbildning i Klippans kommun

 

Landskrona stad

Vuxenutbildning i Landskrona stad

 

Svalövs kommun


Vuxenutbildning i Svalövs kommun

 

Perstorps kommun


Vuxenutbildning i Perstorps kommun

 

Åstorps kommun


Vuxenutbildning i Åstorps kommun

 

Ängelholms kommun


Vuxenutbildning i Ängelholms kommun

 

Örkelljunga kommun


Vuxenutbildning i Örkelljunga kommun